Thema:

Bestaansonzekerheid inspireert verwijzers tijdens Open dag

Plaatsingsdatum: 26 april 2024

Mensen met een arbeidsbeperking krijgen sinds 2015 steeds vaker te maken met onrust in hun bestaan: sociale, financiële en juridische onrust. Soms is die onrust zo groot dat we kunnen spreken over armoede. En wat doet armoede met mensen? Het heeft effect op hoofd, hart en handen. En wat kunnen wij als professionals doen? Een duwtje geven in de goede richting. Niet doorverwijzen maar een warme overdracht. “Maak de beweging van vertrouwen en kies voor de menselijke maat”, riep hij vol overgave.

Twee vragen en enkele antwoorden waar Ralf Embrechts, vol energie over vertelde tijdens de Open dag voor verwijzers op 18 april jl. bij WSD in Boxtel. Het ontwikkelbedrijf dat werkt in de driehoek: Eindhoven-Tilburg-Den Bosch. Ralf is initiatiefnemer van de Quiet 500, een alternatief voor de Quote 500, waarmee hij aandacht vraagt voor stille armoede in Nederland.

Doorpraten over bestaansonzekerheid?
Wil je doorpraten over bestaansonzekerheid of andere thema's die je in je werk tegenkomt? Of heb je een idee dat je wil delen met anderen in het sociaal domein? De Kenniskompanie gaat er graag mee aan de slag.

Van elkaar blijven leren
Zij buigt zich over de vraag hoe we inhoud geven aan de wens om van elkaar te (blijven) leren. Op basis van behoeften en actualiteiten creëert zij momenten en verbinding. Deel je idee Idee.